Jag skrev i min förra blogg hur jag av en ren händelse mötte podcasten i min mobil. Jag hade inte ens hört ordet förut och jag beskrev det som en slags ”radiobubbla”, där man kunde lyssna på allt från allvar till lättsamt småprat.

Mina radionerver visade sig lättväckta. Tanken flög till alla småbarnskvartar och reportage som jag pratat mig igenom i många år. Till en studio där en lampa lyste grönt . Eller rött, när något gick fel. Och till en ljudtekniker som alltid var både min kritiker och mitt stöd.

Det var ett jobb som jag gillade mycket.

Så nu har det hänt!

Nu har jag varit inne i denna nya radiobubbla,  för Anette, vår chefredaktör, som vet mycket om hur man kommunicerar med sin omgivning via nätet, hon hade inte bara lyssnat på podcast.

Hon hade fått en idé, och hon är inte den som ger sig första taget.

”Det här är nånting för Mitt Nu”, sa hon. Och hon tyckte att hennes svägerska Ida, 33 år, och jag, 90 år, skulle bli de första ”poddarna” där.

Och så blev det!

I fredags placerade hon oss vid köksbordet i sitt eget kök och framför sin egen dator och med två bubbliga ungar i halvårsåldern omkring oss, för att prata om kontakter mellan generationer och om vad Mitt Nu vill förmedla till seniorer på nätet.

Rakt in i Anettes dator skulle vi prata. Utan mikrofon. (Fråga mig bara inte hur det är möjligt.) Utan manuskript, bara med några stolpar som stöd. Anette fick själv hålla styr på de små kusinerna. Och efter ett par misslyckade inledningar, som måste raderas, så glömde vi nästan bort att vi ”pratade i radio”.

När vi sedan avlyssnade vår insats suckade vi väl ibland. Jag våndades när jag hörde hur min röst sjunkit och blivit hes sedan radiotiden, men det hör väl åldern till. Ida reagerade som alla gör, som hör sin egen röst inspelad för första gången: ”Pratar jag verkligen så där?”

Nu finns vår podcast alltså här på sidan. Följ bara anvisningarna, så kan du lyssna. Klicka HÄR för att komma till första avsnittet.

Vad tror du? Passar vår podcast in i Mitt Nu?

Både Anette, Ida och jag ser gärna att det kommer både ris och ros om ”Rosen”, Mitt Nus nya radioserie.