Skönt att få det bekräftat – det är inte bara jag som gillar DN!

Någon gång händer det att fel morgontidning väntar under brevinkastet. Ingen ska lastas för det. Att börja i mörka natten med att  jäkta runt med tidningsbuntatarna, det måste vara ett slitsamt jobb – jag får min tidning i  4-tiden – så nog är det förståeligt om en avisa någon gång hamnar i fel fack. Ändå ligger irritationen på lur, för min morgonritual störs. Jag känner inte igen mig i spalterna och jag saknar mina favoritskribenter.

Det känns lite genant att vara en så utpräglad vanemänniska. Livet borde ha lärt mig hur negativt det är att fastna i samma spår. Men icke! Efter mer än femtio års prenumeration  på DN har den blivit min prassliga kompis, lika beroendeframkallande som koffeinet vid övergången från natt till dag.
Det senaste året har ibland tanken dykt upp att njuta den på en läsplatta av något slag, för pappershögarna blir jättetunga och det är ju ändå många bilagor, som det känns onödigt att bära på. Men jag tycks ha blivit beroende av pappersprasslet också.

Och nu har jag fått bekräftat att det inte bara är i mitt tyckte som min favorittidning är bäst.
Den har faktiskt fått utmärkelsen “Världens bäst designade tidning”, och inte bara av  någon anonym telefonröstande jury utan av den internationella organisationen “Society for news design” och i fint sällskap med Die Zeit och Welt am Sonntag i Tyskland, The Grid i Kanada och av Politiken i Danmark.

Design… Utformning… Ja, det är väl bra, men är det inte innehållet som är viktigast? Den tanken susade förbi, när jag läste ingressen, men motiveringen till priset talade övertygande om att det inte bara var designen det handlade om. Så här var avslutningen formulerad:
 “Jämfört med andra skandinaviska tidningar känns Dagens Nyheter väldigt varm i sin framtoning”,

En kompis med varm framtoning, kan man önska sig bättre sällskap till morgonkaffet!        

Så här illustrerar Ulf Frödin ett av veckans mest aktuella samtalsämnen i DN idag.

Nyheterna som media har att förmedla är ju tyvärr ofta tunga och allvarliga.
Men Namn och Nytt-sidan i DNs Kulturbilaga bjuder alltid på ett leende att börja dagen med.