Igår skrev Inger en blogg om en kulturskatt, tusentals glasplåtar med fotokopior,  som hittades under golvet när en lägenhet i Lund skulle renoveras.
Läs den!

Eftersom det var en historia som berörde mig, så skrev jag en kommentar till hennes blogg. Men min dator trilskades och ville inte förmedla den. Därför får den istället bli min blogg idag.

Om Ingers faster Ida visste jag ingenting när jag var barn, men jag var välbekant med många av hennes bilder, som ofta föreställde min pappas moster och hans kusiner kring sekelskiftet 1800 -1900. De var så olika den tidens foton, som jag såg i mina föräldrars album. De var så konstnärliga, det skulle jag så småningom förstå.

När Inger och jag möttes första gången för några och tjugu år sedan och vi  blev “nya släkten” med varandra, blev bilderna en riktig inspirationskälla när vi efter en tid började släktforska tillsammans.

Hur väl minns jag inte bilden av pappas Moster Lotten och hennes stora familj, denna märkliga kvinna som hade fött tvillingar sex gånger. En av dem var Helge, som kom att bli en glad berättare och min barndoms idol.  Henne själv mötte jag när hon som gammal var på besök hos sin syster, som var min farmor, och vad jag minns bäst var att jag fick röda sidenband att sätta i mina flätor av henne.

 Inger är fortfarande en aktiv släktforskare, ett intresse som jag vet hon delar med många, och jag hoppas hon så småningom kommer att delge Mitt Nu en del av sina kunskaper så småningom. 
Har du, som läser detta, intresse för eller erfarenheter av släktforskning, så varför inte skriva en kommentar om det. Din dator kanske är mera samarbetsvillig än min är idag.