Arton år har gått sedan jag lämnade Orsa och blev storstadsbo. Ingen gång under den tiden har jag varit kvar i stan de första dagarna i augusti, men idag – på den som det påstås varmaste dagen i sommar, råkade det nu bli så.

Eftersom det är betydligt enklare att gå med rullator i stan än på den grovgrusiga vägen i vårt sommarland, så blev dagens obligatoriska promenad , trots värmen, fyra timmar lång.
Först efter den alltid lika lockande sträckan efter Kungsholms strand, där det idag dessutom var “gummibåtsrace” och ett extra livligt båtliv att titta på.
Ett glatt samtal med en dam, som var lika glad som jag att ha så nära dit (för min del knappt 10 min i lugn takt) och leklystna familjer både på stranden och i vattnet var förstås ett extra plus.

Men tragiken är ofta närmare idyllen än man anar, och vi fick aldrig se något race av glada paddlare i gummibåtar.
Alltför många kom till start, och i den ystra yran dök en man från sin båt och drunknade..

Men om den olyckan visste jag ingenting när jag vandrade vidaremot city för att kanske ta en titt på den omskrivna Prideparaden. Tyvärr missade jag den. jag orkade helt enkel inte blanda mig i folkmassorna och vänta.  Det fick bli en kopp kaffe på en uteservering istället. På hemvägen mötte jag en vänlig herre, som  lade en  tidning i min korg och sa: Ta hem den här till eftermiddagskaffet, jag läste den på bussen.
Innan jag hann säga tack, var han försvunnen.

Därhemma var det bröllop på gång i det lilla kapellet, som finns i “min” park. Men tydligen var någon viktig gäst försenad, och prästen och brudparet gick utanför nästan en kvart innan en söt flicka kom  springande på höga klackar och blev mycket omkramad. Sedan var det äntligen dags för intåg.
Hela tiden sparkade en pappa boll med sina barn en bit därifrån och lite mer i skymundan fanns många soldyrkare på filtar och i medhavda stolar.

 

När bröllopsgästerna tågade ut                                       
och det stora pusskalaset pågick
hade jag hunnit brygga en kopp kaffe
och satt på min lilla uteplats,
och läste tidningen jag hade fått
av den vänlige mannen i city.