För fyra år sedan, när jag fyllde 85 år, fick jag min första hemsida och skrev min första blogg. Den fick heta ”Fjärde åldern” och inledningsvis skrev jag då bl.a. att ”allt har ett bäst- före-datum…”  För ett par veckor sedan såg förresten jag just den meningen som reklam för Tidningen M, och det känns ju riktigt smickrande att bli citerad av dem.  Men nu får den Hemsidan www.freewebs.com/birgits, vila tills vidare.

Istället sitter jag beredd att skriva min första blogg till FjärdeÅldern.se, en mötesplats för oss nya gamlingar i fjärde åldern.

Det känns högtidligt!

Det är söndag och solen lyser. Jag har just kommit hem från den dagliga promenaden med min rollator. Jag gick Kungsholmens vackra strandstig längs Brunnsviken, och jag mötte många människor. Gående, cyklande, föräldrar med barnvagn. Kvinnor och män i min egen ålder, många som gick raskt, andra med käpp eller stavar, ett par med rollator som jag.

Inget möte just idag ledde till samtal eller utbyte av livserfarenter, men det hoppas jag förstås att inläggen på den här mötesplatsen ska leda fram till.

Kanske gillar du det jag skriver – eller tycker du kanske det är helt på tok och vill opponera dig, och då ska du göra det också.

Det är viktigt med kontakter, det är därför denna mötesplats finns!