Visst vill man ha nya kläder ibland även när åren blivit många, men då dyker det ofta upp problem.

Kroppen ändrar sig, det hänger och putar och ryggen är lite krum. “Man växer neråt som kosvansen” brukade min mamma säga, och det är sant.
    När jag var yngre var min äldsta dotter och jag lika långa, nu är jag i jämnhöjd med min yngsta, som alltid varit minst av oss.

Affärer med varierande utbud har jag inte långt till, men provrummen har alltid varit mitt stora dilemma. Jag har ganska svårt att böja mig, rollatorn finns det ingen plats för i så trånga utrymmen och alla som försökt byta kläder med en käpp i ena handen för att inte tappa balansen, vet att man blir trött av att bara tänka på det.

Visst finns det öppet köp och man kan låna hem plaggen man gillar och prova hemma. Men passar de inte, så måste man vandra tillbaka, och det kan vara ett stort företag.

Men det finns lösningar på problemet, och min “hovleverantör” när jag behöver förnya garderoben är en postorderfirma, som till och med skickar ut kataloger med små lappar med tygprover, så man kan känna på vilken kvalité det är på tyget.

“Min” firma heter Atelier GS, som står för det klingande namnet Gyllene Snittet. Deras utbud är inte så överdrivet ungdomligt som allt det som visas visas i tidningarnas reklam , men de är ändå med i tiden med färger och snitt, och variationen på mått och längder är stor. 
     Och bäst av allt, om kläderna inte passar alls och om färgen kanske inte är det man hoppades, så är det bara att lägga varorna i den förpackning de kom i och skicka dem tillbaka. Du behöver inte ens betala portot. 

Här ser du vad som fanns i min senaste förpackning  från min favoritleverantör.         

Den tänker jag inte låta gå i retur.
Jag tror att
färgerna kommer att behövas i de höst- och vinterdagar vi har framför oss.

Att det finns flera postorderfirmor som säljer kläder
på liknande villkor har jag sett i reklamen, och kanske
någon annan passar dig bättre.

Kolla reklam och annonser om provrummet har blivit
ett problem eller om du har långt till de butiker som
säljer de kläder vi önskar eller behöver.

Det kostar faktiskt inte mera än ett telefonsamtal eller ett  frimärke att försöka.