Min reslust har följt mig hela livet, men självklart får man inse att inte alla drömmar om främmande länder och spännande upplevelser går att förverkliga när åren blivit många och rollatorn är en ständig reskamrat. Pålitlig och trygg, ja! Men inte särskilt lämpad för höga berg och oländig terräng och små byar och städer med många trappor, som alltid varit mina favoritresmål.
    På vår sida kan du knappa dig in och ta del av artiklar om många intressanta resor. Om Österrike eller Marocko kanske. Och varför inte om Skottland, Transibiriska järnvägen, Toscana, Polen, Barcelona, Sibirien eller Wien.
    Läs dem! Det är de värda!
    Men ändå  –  är det inte något som saknas?
   Var är kortresorna? Var är resorna i vårt eget land och i våra grannländer? Varför har ingen berättat om dem? 
    Från de flesta städer och även från mindre orter går ständigt bekväma bussar för ressugna, och många har berättat för mig hur trevligt och hur intressant det kan vara.
    Och det finns mycket att välja på. 
    Gammal kultur eller vacker natur. Göta kanal eller Hurtigruten. Fjällen eller Skåne. Slott eller kyrkor. Stora eller små städer.
    Måste vi kanske få en puff, vi som är lite mindre rörliga, för att inte bara läsa annonser och drömma om Safari i Afrika, om soliga stränder på andra sidan klotet eller om långa fotvandringar! 
    Naturligtvis vill vi även i fortsättningen ha flera artiklar om främmande länder och annorlunda miljöer.
    Men, Snälla Du, som gjort kortare resor till platser på närmare håll, skriv till vår sida Du också och berätta om dina upplevelser.
   Ge oss en puff om nära ting, nu när våren snart är här!