Mitt Nu – vårt seniormagasin på nätet – kan på många sätt jämföras med en papperstidning, men det finns en viktig skillnad:
Även läsvärda tidningar slänger man oftast, men i Mitt Nu finns allting kvar.

Visst har det hänt dig också.
Du läser en artikel eller kanske bara en notis i en tidning och tycker att det där var verkligen intressant, det där ska jag komma ihåg.
Men hur blir det. Du vill läsa det igen en annan dag, men tidningen hittar du inte. Troligen har den redan gått till pappersinsamlingen. Mig händer det ofta.

Ibland hittar du kanske inte något du vill läsa i din morgontidning. “Det är ju bara krig och elände” är en replik man ofta hör. Så lägger du den åt sidan, fast där finns mycket annat ta del av.
Så går du till din dator eller platta och knappar in Mitt Nu, och där lockas du kanske inte heller av det som är “dagens ämne”.

Alla har vi ju våra mindre bra dagar när vi inte riktigt vet vad vi vill. Vi behöver helt enkelt en puff för att bli tillfreds med vår dag, och sådana puffar är Mitt Nu fyllt av.

Om du rullar ner på sidan, så hittar du snart rubriken “Lästips på Mitt Nu” och några andra små rutor här och där, som kanske väcker ditt intresse eller påminner om artiklar som du gillade men kanske glömt bort.
Dessa små påminnelser plockas automatiskt fram varje dag,  och ingenting av allt som skrivits blir bortglömt.

Jag har nu gjort till vana att varje dag,  vare sig jag blir fängslad av “dagens ämne” eller inte, så knappar jag in mig på någon kort rubrik i dessa rutor, och ofta bjuder de mig på glada överraskningar.
Idag till exempel, när jag kände mig oföretagsam av dagens trista gråväder, fastnade jag för “Vakna upp till gympa och lätta vardagsrörelser“.
“Usch så hurtfriskt” tänkte  jag först, men vad fann jag? Jo, många uppmuntrande  rader illustrerade med härligt färgglada illustrationer.

Nåja, nu ska jag vara ärlig. Någon gympa lockade det mig inte till, men jag blev glad till sinnes och gick ut på den  promenad som jag just  hade bestämt mig för att avstå från.

Så till sist ett gott råd för den läslystne:
När du tittar in på Mitt Nu, så dröj dig kvar en stund.
Följ “Lästips för Mitt Nu” eller knappa dig fram bland underrubrikerna i “Artiklar”.

I Mitt Nu finns allting som skrivits kvar.