Solom – Sollentuna Hemtjänst med omsorg – i fredags i förra veckan var vi där, Anette och jag, och berättade om vår sida.

Att vara på den jättestora seniormässan i Älvsjö var också en positiv och spännande upplevelse, men kontrasten var enorm.

Ett välkomnande och avspänt mottagande mötte oss. Lokalen var ljus och vacker. Kaffet var gott, kakan var läcker och småpratet kring borden kändes gemytligt och hemtrevligt.

Ur Soloms veckoprogram saxar jag: Körsång, allsång och musik, jympa och qigong, kortspel, måla akvarell och ”kom och baka”. Vävstolarna stod klara att användas. Ett puzzel låg påbörjat på ett bord. Tidningar, böcker, datorer fanns för den som kände för det.

När vi pratade om och läste avsnitt ur Fjärde Åldern fick vi ett enormt gensvar, och två damer satte sig direkt vid datorerna och lade in vår sida bland favoriterna.

Säkert finns det flera välkomnande lokaler för pensionärer runt om i vårt land – men om de inte finns… Kära Myndigheter, här finns det plats för initiativ!

Och när de finns, ja då hoppas man verkligen att många i fjärde åldern hittar fram till dessa oaser för samvaro, sysselsättning och gemenskap.