Vi är bortskämda med sommarsol på vår kustremsa norr om Västervik, men i år tangerades vi då och då av årets alla lågryck de första dagarna vi var här. Ännu märkligare var att inga barnbarn med familjer fanns på plats och allt var så ovanligt lugnt och tyst.

ig sKOLANMen när Inger och Klas bjöd till den årliga släktmiddagen i i skolan, där jag var elev på 1930-talet men som många år senare blev deras sommarbostad, då lyste solen varmt. Bordet i skolsalen, där den svarta tavlan sitter kvar som ett minne av andra tider, var som alltid vackert sommardukat, maten var läcker och trivseln påtaglig.

BB AntonEtt par dagar senare var min dotterdotter Mona med sina tre pojkar på plats och livet på Udden började bli sig mera likt igen. För Anton, 3 månader, var det förstås första besöket.

BB Bengt och IngridI söndags blev det äntligen tid för oss vuxna på Udden att fira Bengt, 80 år, vår vän och sommargranne på Träsholmen med en hemlig utfärd, och naturligtvis fick hans ständigt gästfria Christina också vara med.

BB Bengt o birgitVi for i strålande sol och lagom vind över ett blått hav med Garpen från Flatvarp. Kapten ombord var trygge Tord, son till Iris, en av mina bästa barn- och ungdomsvänner. Vårt mål var Laxboa på Grindö, där det serverades en lunch lika god för öga som för gom.

BB Garpens skeppareVäl hemma på kajen igen mötte Uddens unga garde upp och sex av mina barnbarnsbarn beundrade storögt den vackra båten, som vi kommit med.

Marcus 7 år och Ruben 6 år undrade till och med om Garpen var till salu och diskuterade priset på den och om Tord kunde tänka sig att sälja den.

”Jag har en femhundring” sa Ruben och tänkte säkert att det var ett bra bud.

BB Barnbansbarnen på Garpen

Ja, vilken dag det var för en öbo som jag en gång var, men som har lite svårt med balansen och som inte ens varit i en roddbåt de senaste två åren!