Bianca på besök 007I vecka 28 kom Hans och  hans seglarkompis Gunnar i solsken över fjärden med motroseglaren Bianca och lade till vid vår brygga på Udden för första gången. Det var en vacker syn när de höga masterna sträckte sig  över tallarna.

Ett par dagar efter kom Carin med bil för att mönstra på och avlösa Gunnar. Istället fick han köra hem hennes bil.

Mona och Roger och pojkarna fick göra den första provturen och Anton, 3 mån. och charmig i sin flytväst, blev därmed den i särklass yngste passageraren.

Bianca på besök 012

Min första färd med Bianca måste starta i Flatvarp efter som jag inte kunde komma ombord från Udden. Men sedan fick vi en tur där vädret var lika omväxlande som det varit hela sommaren. Vi gick söderut i strålande solsken och efter Värskär så gungade det lite, precis som jag hade hoppats på. Men inte riktigt lika uppskattat av Carin som just då var i färd med att grilla korv och koka kaffe.

Nåja, sedan gick det lugnt vidare, men framför oss började tunga svarta moln torna upp sig och när vi vände kosan hemåt igen hällregnade det och det kändes bra att Bianca är stor nog att bjuda på tak över huvudet även för kapten vid dylika tillfällen.
Och så, när vi kom tillbaka till Flatvarp så lyste solen så vänligt från en blå himmel.

Bianca på besök 019