I morgon kväll blir det TV-kväll med nostalgi, och inte en tum kommer jag att vika från Ettans underhållningsprogram “Moraeus med mera”.
  Dels för att Kalle Moraeus, denne mångsidige musikmästare, bjuder på sig själv och på medverkan av både kända och okända artister. Dels för att programmet är inspelat på Ångbåtsudden i Orsa, den ort i Dalarna där jag bott i nästan 40 år av mitt liv. 
   Men Kalle får ursäkta, ibland tar faktiskt mina minnen bort uppmärksamheten från programmet. 
   Ångbåtsudden är en så otroligt vacker plats. Den fick sitt namn på den tiden när ångbåtar trafikerade Siljan och Orsasjön, och sedan har den genom decennier varit en populär samlings- och nöjesplats. Sedan länge har den stora Orsa Camping med serveringar och butiker och simbassäng och stugby till  granne. Och i år har alltså TV rest ett jättetält där för Kalles program. 
   Jag har också personliga TV-minnen från platsen, minnen som jag idag har uppdaterat genom att bläddra i mina pärmar.  År 1972 fick jag nämligen klarsignal för min ide till två program, som spelades in just på Ångbåtsudden. Programnamnet var “En roliger dans “ , och det var sång, musik, lekar och dans. 
   Lokaltidningarna var förstås på alerten, och i mina klipp läser jag att t.o.m. Expressen skrev att det var “… annorlunda mot hur sådana program brukar vara. Det var sådan glädje… Vi vill se flera sådana program…” och Aftonbladets “Betygsbok” konstaterade att vi hade över en miljon tittare och låg åtta på programlistan.
   Kalle Moraeus var bara en liten kille på den tiden, men hans bröder Per Erik och Olle, nu kända som Orsa Spelmän och nära knutna till Benny Andersson, var med och spelade i vårt program, folksångerskan och kompositören Lena Willemark, då en tioårig tös med långa flätor, sjöng och två av mina barn och min nyblivne svärson tillhörde dansarna. 

  Förstår ni nu att jag sitter vid TV:n i morgon kväll och försvinner bort bland mina minnen ibland, när kameran sveper över det vackra landskapet, som var min hembygd under mina mest aktiva arbetsår.